vrijdag 17 augustus 2012

De liefde!

Zeer heet was het vandaag. Gelukkig was ik na 15 km op m'n bestemming voor vandaag: Aumont-Aubrac. Hoewel ik geen slaapplaats had gereserveerd was ik vol vertrouwen dat ik er eentje zou vinden. En inderdaad. Een kamer met 6 anderen. Oordoppen gereed houden dus.

Een van de dingen die bij m'n dagritme horen is het doen van een wasje. Zeker na zo'n hete dag als vandaag. Vandaag was dat in een soort van stenen tobbe buiten. Met houten 'dingen' om het vuil eruit te slaan....

Vandaag is het ook de 62-jarige bruiloft van m'n ouders. Ik zal ze vanavond tijdens de mis gedenken. En bij mijn dagelijkse bezoek aan de kerk kwam ik het volgende gebed tegen:

donderdag 16 augustus 2012

De 2 ezels

Vandaag een dagje van 3 uur. Ook wel lekker, hoewel ik me dan ook ga vervelen. Onderweg kwam ik de familie tegen die met 2 (pak)ezels reizen. Ik liep er midden tussen. En het passeren van 2 ezels vraagt enige voorzichtigheid. Zij kiezen de makkelijkste weg en ik dan dus de moeilijkste. Na enige pogingen lukte het uiteindelijk.

Er was veel naaldbos vandaag. Hoewel de zon scheen is het dan toch wel donker. En dan opeens is daar een boom vol met bessen die staat te stralen in de zon.

woensdag 15 augustus 2012

Het ritme is terug!

Vandaag een wat rustiger dag na 2 dagen van resp. 24 en 20 km. Vooral gisteren hakte erin door de enorme stijging. En vandaag liep het ook makkelijker. De paden zijn heel divers. Van smalle weidepaadjes tot brede paden met veel stenen en asfalt.
Vandaag lagen de stenen gelukkig weer vast in de grond. Losse stenen loopt heel ongemakkelijk.

De omgeving is werkelijk prachtig. Mooie vergezichten en een liefelijk landschap. Mijn lunchplek staat op de foto. Het weer is ook heerlijk.

Vannacht slaap ik op een zaal van 6 in Le Sauvage. Het was sinds 1216 een hotel-Dieu van de tempeliers voor de pelgrims. Later een hoeve die in handen van de familie Chirac kwam en nu is het een gite d'etape en chambre d'hotes.

Mijn benen raken weer gewend. Hoewel ik wel wat last heb van spierpijn. Dit drukt de pret niet. Ik vind het weer zo heerlijk om deze weg te lopen. Leuke ontmoetingen in een prachtige natuur. Morgen verder.